This is Delphi, A free premium blogger theme for you.

dimarts, 24 d’abril del 2012

Que divertit és poder veure paisatges, muntanyes, ciutats, masies i la natura des de l’aire, poder organitzar-hi rutes o mesurar-ne distancies i superfícies.


Aquest any he tingut l’oportunitat de fer un curs d’informàtica que ens ha ofert l’Ajuntament de Calonge, el trobo molt interesant i gracies a la Gemma, la nostra professora, hem aprés bastantes coses ja que sap explicar molt bé.

Fa uns dies també va tenir la gentilesa de fer-nos unes classes en Xavier Nadal, el nostre alcalde, que ens va explicar el funcionament de treballar amb mapes.
Hem après diferents eines, tot i que la majoria parteixen de fotos aèries del territori cadascuna te alguna particularitat:
  • SIGPAC:   Molt útil per les zones rurals, per que representa molt bé les parcel·les i recintes a declarar en la DUN.
  • CADASTRE:  També un visor des de l’aire i relació de propietats.
  • GOOGLE MAPS:  Aquest a mes permet planificar rutes com si fos un navegador de cotxe i com a resultat es pot saber las distancies i temps en cotxe a peu o altres transports. I també te un mode en que es poden veure les fotos a nivell de carrer.
També vàrem entrar a l’Institut Cartogràfic de Catalunya on s’hi pot trobar fotos antigues i comparar-les amb les modernes.
En resum temes molt interesants com el conjunt de tot el curs.

Us adjunto algunes fotos que va fer la Gemma: 





Rosa Montaner

2 comentaris:

  1. Rosa ho has fet genial! felicitats!!

    Mercè

    ResponElimina
  2. Tanta recança que et feia, i guaita...
    Estic d'acord amb la Mercè: ho has fet estupendament bé!
    Enhorabona :D

    ResponElimina